Menu
Vragen of direct meer informatie? 0513 76 90 51

Duurzame kozijnen

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe en bent u op zoek naar een duurzame oplossing? Dan bent u bij KKFH aan het juiste adres!

 • Ontzorgen van A tot Z

  KKFH ontzorgt en denkt mee. We adviseren u over subsidies en maken een passende offerte. Vergunning of raambekleding nodig? Wij regelen het voor u!

 • Duurzame keuze

  Al onze kunststof kozijnen zijn voorzien van een officieel keurmerk, volledig duurzaam geproduceerd en 100% recyclebaar. Maak een milieuvriendelijke keuze en kies voor de kwalitatief goede, duurzame kozijnen van KKFH.

Zijn kunststof kozijnen duurzaam?

Jazeker! Kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam. Ze vragen weinig onderhoud en isoleren super goed. Het gaat tocht tegen en hierdoor kun je veel energie besparen. En dat is zeker handig gezien de hoge energieprijzen van vandaag de dag. Bovendien zijn kunststof kozijnen erg sterk en gaan ze jarenlang mee – vaak tot wel 70 jaar. Als ze uiteindelijk vervangen worden kan de kunststof gerecycled worden door er bijvoorbeeld plastic bekertjes van te maken.

 • Ze vragen weinig onderhoud en het onderhouden van kozijnen brengt normaal gesproken veel schadelijke stoffen in de lucht.
 • Ze zijn goed isolerend, waardoor je warmte goed binnen kunt houden en energie bespaart.
 • De kozijnen gaan jarenlang mee – mits je ze af en toe een kleine onderhoudsbeurt geeft – en vervolgens kunnen ze volledig gerecycled worden.

Keurmerken

Al onze kunststof kozijnen zijn voorzien van de volgende keurmerken:

 • Het SKG keurmerk: een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid.
 • Het KOMO keurmerk waarbij processen en producten objectief worden getoetst en goedgekeurd door onafhankelijke deskundigen. Met dit keurmerk is kwaliteit en vakwerk een feit.
 • PKVW keurmerk die aantoont dat de producten voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid.

Duurzame kozijnen subsidie

Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing regeling (ISDE) is het mogelijk om als woningeigenaar subsidie aan te vragen voor het isoleren van uw woning. Hierdoor krijgt u niet alleen de mogelijkheid om uw woning te verduurzamen met kunststof kozijnen, u bespaart ook behoorlijk wat energiekosten, omdat uw woning straks beter geïsoleerd is. Door de stijgende energieprijzen is de vraag naar duurzame kozijnen enorm gestegen, dus wees er snel bij!

Laat u adviseren

Plan een afspraak in met een adviseur en laat u adviseren over de mogelijkheden en subsidies.

Afspraak plannen

Zij gingen u voor
 • Wederik, Heerenveen
  Kozijnrenovatie
  "We hebben onze hele woning voorzien van kunststof kozijnen, wat een verschil qua isolatie! Ook hebben we veel minder last van geluid van buiten. We zijn superblij dat we voor KKFH hebben gekozen en raden het bedrijf zeker aan."
 • Makkum
  Kunststof kozijnen, gevelbekleding, deuren, horren en raambekleding
  “Van offerte t/m uitvoering is alles naar volle tevredenheid verlopen. Deuren, ramen en gevels door KKFH laten vervangen. Ons huis is erg opgeknapt, temperatuur is beter in huis. Wij zijn tevreden over het resultaat. Tijdens de installatie waren alle medewerkers plezierig, harde werkers en met het oog voor detail”.
 • Heerenveen
  Renovatie dakkapel en zijgevelkozijn
  "Boven onze verwachting uitgevoerd! Het personeel is zeer vakkundig en aardig en ging tijdens de montage zeer netjes te werken."
 • Heerenveen
  Kozijnrenovatie
  Naast de kunststof kozijnen hebben we in dit project ook de gehele gevelbekleding vervangen door kunststof. Op deze manier is in één keer de gehele woning onderhoudsarm geworden.
 • De Snip, Wolvega
  Renovatie schuifpui
  In Wolvega hebben we een oude schuifpui vervangen door een prachtige kunststof schuifpui van Gealan. Het betreft een 190mm profiel met een uitstekende schuifconditie dankzij hef/schuifsysteem.
Bekijk al onze projecten

De spelregels voor subsidie op kunststof kozijnen

Om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn er een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. De belangrijkste voorwaarden zijn:

 • U eigenaar bent van de woning waar de maatregelen worden genomen en dit tevens uw hoofdverblijf is.
 • U de kunststof kozijnen door een specialist laat uitvoeren
 • De genomen maatregelen voldoen aan de gestelde eisen door de RVO. Zo dient u rekening te houden met de maximale U-waarde en een minimum en maximum aantal m².
 • De kunststof kozijnen moeten in 2022 of later zijn geplaatst om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Hoeveel subsidie op duurzame kozijnen?

In totaal is er meer dan €228 miljoen aan budget voor de subsidie op kunststof kozijnen in 2022. Hoeveel subsidie u op de kozijnen ontvangt is afhankelijk van welk type panelen en glas u kiest. Het subsidiebedrag per m² voor HR++ glas is €53 en voor Triple glas zelfs €150 per m².

Indien u een isolatiemaatregel als het vernieuwen van uw kunststof kozijnen combineert met een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting krijgt u zelfs nóg meer subsidie terug. Het is dus zeker de moeite waard om te checken of u nog meer duurzame verbeteringen aan uw huis kan realiseren in 2022. KKFH komt graag persoonlijk bij u langs om u hierover te adviseren.

Subsidie berekenen

Een indicatie ontvangen van uw te ontvangen subsidie? Als u weet welke kunststof kozijnen u gaat aanschaffen en eventueel andere maatregelen neemt, kunt u de rekentool van ISDE gebruiken. Bij KKFH ontvangt u van uw persoonlijke adviseur alle gegevens om te berekenen hoeveel subsidie u terug krijgt.

Laat u adviseren

Plan een afspraak in met een adviseur en laat u adviseren over de mogelijkheden en subsidies.

Afspraak plannen

Subsidie kunststof kozijnen aanvragen

Subsidie voor uw kunststof kozijnen kunt u eenvoudig aanvragen bij het RVO. Volg de onderstaande stappen voor een juiste aanvraag.

Stap 1: Lees de spelregels

De ISDE-regeling kent een aantal voorwaarden voor het aanvragen van de subsidie. Deze kunt u hier zelf lezen, maar wij adviseren u ook graag omtrent de mogelijkheden als u in onze showroom uw duurzame kozijnen op maat uitkiest.

Stap 2: Laat u adviseren over kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen blijven een grote investering en het kan het aanzicht van uw woning compleet veranderen. Laat u daarom bij het kopen van duurzame kunststof kozijnen goed adviseren over de mogelijkheden en kies voor kwaliteit, garantie en service. Daarvoor bent u bij KKFH aan het juiste adres.

Stap 3: Laat de kunststof kozijnen monteren

Bij KKFH brengen wij van te voren alles goed in kaart voor een goede montage. Zo komen wij altijd persoonlijk bij u langs om uw woning te inspecteren, zodat we een passend voorstel kunnen doen en de kozijnen snel en zonder problemen kunnen monteren. En ook na de montage staan onze monteurs voor u klaar om service te verlenen.

Stap 4: Subsidie aanvragen

Subsidie voor kunststof kozijnen aanvragen gaat eenvoudig online op de website van ISDE. Vraag de subsidie uiterlijk 12 maanden na de installatie aan. Houd daarvoor de volgende zaken bij de hand:

 • DigiD
 • Factuur en betaalbewijs
 • Foto van uitvoering als bewijs, met daarop zichtbaar de naam, merk, soort en dikte.

Voor glas en kunststof kozijnen is er aanvullend bewijs nodig om subsidie aan te vragen.

 • De netto oppervlakte glas en/of m2 van de kozijnpanelen per kozijn
 • Diktes (isolatiewaarden inclusief de u-waarde)
 • Indien van toepassing de kozijnstaat merk, type en het bijbehorende frame
 • Een uitwerking van afmetingen en uitvoering

Laat je adviseren door KKFH

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe en bent u op zoek naar duurzame oplossing? KKFH adviseert u graag over de mogelijkheden van duurzame kozijnen. Onze ervaren adviseurs kunnen u alles vertellen over de verschillende type kozijnen en de subsidiemogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op en schaf nog in 2022 voordelig uw duurzame kunststof kozijn aan!

Aan de slag? Plan een afspraak in de showroom!

Nieuwbouw- of verbouwplannen? Maak direct een afspraak met de adviseur van Kunststof Kozijnen Fabriek Heerenveen in onze showroom. Wij helpen u graag!

Onze showroom is geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 09.30 tot 12.30 uur.