Menu
Vragen of direct meer informatie? 0513 76 90 51
Particulier
Zakelijk

Kozijnen vervangen subsidie

Kozijnen vervangen subsidie

Tocht uw huis of zijn uw kozijnen versleten en bent u eraan toe om ze te vervangen? Dan hebben wij goed nieuws! Want ook in 2023 is het mogelijk om subsidie te krijgen voor isolerende kunststof kozijnen via de ISDE-regeling. Dat betekent dat u dit jaar nog uw kozijnen voordelig kunt vervangen! KKFH helpt u graag bij het kiezen van de juiste kunststof kozijnen voor uw woning én geeft u vrijblijvend advies over de subsidiemogelijkheden.

Subsidie vervangen kunststof kozijnen

Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing regeling (ISDE) is het mogelijk om als woningeigenaar subsidie aan te vragen voor het isoleren van uw woning. Dit maakt het mogelijk om uw kunststof kozijnen voordelig te vervangen en uw woning te verduurzamen. En dat niet alleen, want u bespaart hiermee ook behoorlijk wat energiekosten, omdat uw woning straks beter geïsoleerd is.

Spelregels subsidie vervangen kunststof kozijnen

Om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn er een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. De belangrijkste voorwaarden zijn:

 • U eigenaar bent van de woning waar de maatregelen worden genomen en dit tevens uw hoofdverblijf is.
 • U de kunststof kozijnen door een specialist laat uitvoeren
 • De genomen maatregelen voldoen aan de gestelde eisen door de RVO. Zo dient u rekening te houden met de maximale U-waarde en een minimum en maximum aantal m².
 • De kunststof kozijnen moeten in 2022 of later vervangen zijn om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Hoeveel subsidie op kunststof kozijnen?

In totaal is er meer dan €228 miljoen aan budget voor de subsidie op kunststof kozijnen in 2022. Hoeveel subsidie u op de kozijnen ontvangt is afhankelijk van welk type panelen en glas u kiest. Het subsidiebedrag per m² voor HR++ glas is €53 en voor Triple glas zelfs €150 per m².

Indien u een isolatiemaatregel als het vervangen van uw kunststof kozijnen combineert met een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting krijgt u zelfs nóg meer subsidie terug. Het is dus zeker de moeite waard om te checken of u nog meer verbeteringen aan uw huis kan realiseren in 2022. KKFH komt graag persoonlijk bij u langs om u hierover te adviseren.

Subsidie berekenen

Een indicatie ontvangen van uw te ontvangen subsidie? Als u weet welke kunststof kozijnen u gaat aanschaffen en eventueel andere maatregelen neemt, kunt u de rekentool van ISDE gebruiken. Bij KKFH ontvangt u van uw persoonlijke adviseur alle gegevens om te berekenen hoeveel subsidie u terug krijgt.

Subsidie kunststof kozijnen aanvragen

Subsidie voor uw kunststof kozijnen kunt u eenvoudig aanvragen bij het RVO. Volg de onderstaande stappen voor een juiste aanvraag.

Stap 1: Lees de spelregels

De ISDE-regeling kent een aantal voorwaarden voor het aanvragen van subsidie op kunststof kozijnen. Deze kunt u hier zelf lezen, maar wij adviseren u ook graag omtrent de mogelijkheden als u in onze showroom uw kunststof kozijnen op maat uitkiest.

Stap 2: Laat u adviseren over kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen blijven een grote investering en het kan het aanzicht van uw woning compleet veranderen. Laat u daarom bij het kopen van kunststof kozijnen goed adviseren over de mogelijkheden en kies voor kwaliteit, garantie en service. Daarvoor bent u bij KKFH aan het juiste adres.

Stap 3: Laat de kunststof kozijnen vervangen

Bij KKFH brengen wij van te voren alles goed in kaart voor een goede montage. Zo komen wij altijd persoonlijk bij u langs om uw woning te inspecteren, zodat we een passend voorstel kunnen doen en de kozijnen snel en zonder problemen kunnen vervangen. En ook na de montage staan onze monteurs voor u klaar om service te verlenen.

Stap 4: Subsidie aanvragen

Subsidie voor kunststof kozijnen aanvragen gaat eenvoudig online op de website van ISDE. Vraag de subsidie uiterlijk 12 maanden na de installatie aan. Houd daarvoor de volgende zaken bij de hand:

 • DigiD
 • Factuur en betaalbewijs
 • Foto van uitvoering als bewijs, met daarop zichtbaar de naam, merk, soort en dikte.

Voor glas en kunststof kozijnen is er aanvullend bewijs nodig om subsidie aan te vragen.

 • De netto oppervlakte glas en/of m2 van de kozijnpanelen per kozijn
 • Diktes (isolatiewaarden inclusief de u-waarde)
 • Indien van toepassing de kozijnstaat merk, type en het bijbehorende frame
 • Een uitwerking van afmetingen en uitvoering

Laat je adviseren door KKFH

Tocht uw huis of zijn uw kozijnen versleten en bent u eraan toe om ze te vervangen? KKFH adviseert u graag over de mogelijkheden van kunststof kozijnen. Onze ervaren adviseurs kunnen u alles vertellen over de verschillende type kozijnen en de subsidiemogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op en schaf nog in 2022 voordelig uw kunststof kozijn aan!

In onze showroom in Heerenveen ontdekt u alle mogelijkheden: kleuren, structuren, profilering en raambekleding. In combinatie met goed advies maakt u zo een gedegen keuze.

Maak een afspraak

Energie besparen in huis? Met kunststof kozijnen bespaart u aanzienlijk op energie- en onderhoudskosten. Bereken uw voordeel!