Menu
Vragen of direct meer informatie? 0513 76 90 51
Particulier
Zakelijk

Glassoorten

Glassoorten

Dubbel glas, triple glas, HR++ glas, inbraakwerend, isolerend, geluidswerend: weet u welke glassoort u nodig heeft in uw (nieuwe) woning? Bij KKFH helpen we u graag met advies over welke glassoort de beste keuze is voor uw kunststof kozijnen.

De keuze van de glassoort voor in uw nieuwe kunststof kozijnen is van grote invloed op het binnenklimaat en de stookkosten. Immers speelt het glas een grote rol in de isolatie van uw woning. Maar ook omgevingsgeluid en inbraakveiligheid zijn belangrijke aspecten bij de keuze van glas in uw kozijnen. Nieuwe kozijnen en dubbel glas worden daarom het vaakst gekozen voor renovatie én nieuwbouw. En hoewel onze kozijnen standaard met dubbel glas geleverd worden, heeft u bij ons meer keuze in glas dan u misschien verwacht. Daarom lichten we graag de verschillende glassoorten voor in uw kunststof kozijnen toe.

Kunststof kozijnen met HR++ glas van KKFH

Bij KKFH leveren we standaard HR++ glas. Dat is dubbelglas waarbij de ruimte tussen de twee glaslagen is gevuld met Argon gas. In tegenstelling tot wat mensen denken zit er dus niet enkel lucht tussen de glazen. Het Argon gas isoleert nog beter dan lucht. Bovendien is één van de glaslagen bij HR++ glas voorzien van een metaalcoating wat zonnewarmte binnenlaat en binnenhoudt. Dat maakt HR++ glas tot het beste isolerende dubbelglas.

Zijn kunststof kozijnen met triple glas beter dan dubbel glas?

Triple glas wordt ook wel HR+++ glas genoemd. Hierbij wordt niet één maar twee glazen voorzien van een metaalcoating. Dat levert dus nog meer isolatie op! Maar vanzelfsprekend vereist deze vrij nieuwe innovatie – triple glas is pas sinds 2012 beschikbaar – ook een hogere investering. En niet altijd met een veel hogere isolatie-winst. Dat heeft natuurlijk ook alles te maken met hoe uw woning verder geïsoleerd is. Ga dus goed na of voor HR+++ glas voor uw woning geschikt is. Komt u er niet uit? Onze experts voorzien u graag van informatie en lopen de mogelijkheden met u door!

Glassoorten

Naast dubbel en triple glas bieden wij nog enkele opties voor glas in uw kunststof kozijnen. Zo kunt u ook kiezen voor zonwerend glas, geluidswerend glas of verhard glas. Alle opties en een korte toelichting vindt u hieronder. U kunt voor meer informatie doorklikken of natuurlijk langskomen in de showroom.

 • Zonwerend glas
  Voor grote raampartijen waarbij het risico op overmatige zonnewarmte aanwezig is.
 • Geluidswerend glas
  Vermindert geluid zonder effect op de lichtdoorlaatbaarheid
 • Gehard glas
  Niet kapot te krijgen! Dit glas is tot wel 5x sterker dan ‘gewoon’ glas om persoonlijk letsel of inbraken te voorkomen.
 • Zelfreinigend glas
  Dit unieke glas is voorzien van een unieke coating en gebruikt daglicht en regen om vuil af te breken en weg te spoelen.

In onze showroom in Heerenveen ontdekt u alle mogelijkheden: kleuren, structuren, profilering en raambekleding. In combinatie met goed advies maakt u zo een gedegen keuze.

Maak een afspraak

Waarom kiezen voor KKFH?

Kiezen voor het juiste glas draait naast uw wensen ook vooral om kwaliteit. In het bijzonder voor de isolatie en inbraakveiligheid speelt de kwaliteit van het glas een grote rol. Bij KKFH bent u ervan verzekerd dat al onze producten voldoen aan de Nederlandse eisen en normen, dat uw maatwerk product ook écht op maat is en dat we tot 10 jaar na aanschaf langskomen om onverhoopte problemen met het product of montage te verhelpen. Zo zetten wij kwaliteit en service voorop zodat u geniet van het beste voor uw woning.

De beste beglazing voor uw kunststof kozijnen

Er komt veel kijken bij het kiezen van uw kunststof kozijnen. Daarom willen we u bij KKFH graag ondersteunen in het keuzeproces. Onze medewerkers kunnen u naast toelichting over uw nieuwe kozijnen ook van alles vertellen over de verschillende glassoorten en u adviseren in uw keuze.

Heeft u vragen of wilt u uw keuze met ons doorspreken? Contact opnemen kan via mail of telefoon, maar u bent natuurlijk ook altijd welkom in onze showroom. Onze medewerkers ter plaatse staan u graag te woord en voorzien u graag van advies over de juiste glassoort voor uw kunststof kozijnen.

Meer weten?

Heeft u interesse in onze kunststof kozijnen, of wilt u meer informatie over onderhoud kunststof kozijnen? Maak direct een afspraak met onze adviseur voor een vrijblijvende offerte. We komen graag bij u langs!

Energie besparen in huis? Met kunststof kozijnen bespaart u aanzienlijk op energie- en onderhoudskosten. Bereken uw voordeel!