Menu
Vragen of direct meer informatie? 0513 76 90 51
Particulier
Zakelijk

Ramen met roeden

Ramen met roeden

Bij klassieke woningen zijn vaak roeden aangebracht in de ramen. Deze latjes verdelen het raam in evenredige vlakken en geven het raam, en daarmee de hele woning, een traditionele uitstraling. Roeden worden daarom niet snel in één adem genoemd met kunststof kozijnen. Maar dat is niet juist!

Ook bij kunststof kozijnen kunt u kiezen voor roeden. In combinatie met een houtlook folie passen uw kunststof kozijnen met roeden naadloos binnen de klassieke stijl van uw woning, terwijl u toch kunt profiteren van alle voordelen van kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen met roeden van KKFH

Net als met onze kunststof kozijnen leveren we bij KKFH niet alleen de roeden, maar ook de service en garantie die u van ons gewend bent. Zo adviseren we u graag over de mogelijkheden van roeden voor uw woning. U kunt hiervoor altijd langskomen in de showroom, waar een medewerker graag alle mogelijkheden met u bespreekt. Maar we zetten ook graag de mogelijkheden hier voor u op een rij. De voordelen, nadelen en vooral de mogelijkheden om uw kunststof kozijnen met roeden volledig aan te laten sluiten bij uw persoonlijke stijl en de stijl van uw woning.

Kunststof kozijnen met roeden in het glas

Tegenwoordig worden kozijnen standaard geleverd met dubbelglas. Tussen de twee glaslagen bevindt zich dan een laag lucht die extra isolatie oplevert. U kunt kiezen voor zonnewerking in deze spouw, maar ook de roeden van uw raam kunnen hier geplaatst worden. Het glas wordt hierbij dus niet verdeeld, en het glas blijft, zowel aan de binnen- als buitenkant één vlak oppervlak. Dit biedt vooral voordelen in het onderhoud: de roeden worden minder snel vies en ook uw glas is gemakkelijker schoon te maken.

Kunststof kozijnen met roeden die het glas verdelen

Bij klassieke ramen met roeden zijn de evenredige vlakken glas allemaal een afzonderlijke glasplaat. Het raam bestaat dus niet uit één stuk, maar wordt opgedeeld door de roeden. Vanzelfsprekend is de montage van deze optie het ingewikkeldst, wat het ook de duurdere optie van de drie maakt.

Kunststof kozijnen met roeden op het glas

Ook hier worden de roeden tussen de twee glasplaten geplaatst. Het verschil met roeden in het glas is dat bij deze keuze de roeden ook op het glas worden geplaatst. Dat geeft de illusie dat de roeden het glas verdelen, wat in werkelijkheid niet het geval is. Het is hiermee dus een goed alternatief voor de duurdere mogelijkheid van roeden die het glas verdelen. Velen zullen het verschil niet eens opmerken!

Aantal vlakken in uw raam

De meest gebruikelijke vakverdeling voor ramen met roeden zijn 4, 6 of 8 vlakken. In alledrie de gevallen wordt er één verticale roede geplaatst, en afhankelijk van uw keuze 1, 2 of 3 horizontale roeden. Maar, er zijn meerder vakverdelingen mogelijk. Laat u daarvoor informeren door één van onze medewerkers!

Kleuren en materiaal van de roeden

De roeden op het glas zijn gemaakt van aluminium en kunststof, waar de roeden in het glas volledig uit aluminium bestaan. In beide gevallen kunt u de roeden bestellen in dezelfde kleuren als onze kozijnen. Zo kunt u de roeden altijd volledig laten aansluiten bij het ontwerp van uw kunststof kozijnen.

Advies nodig?

We staan u graag te woord! Bij KKFH vinden we het belangrijk dat uw kozijnen volledig aansluiten bij uw persoonlijke stijl. Ze zijn immers bepalend voor het uiterlijk van uw woning. Naast de vele maatwerk mogelijkheden lopen we daarom graag uw stijlkeuzes bij langs. In onze showroom vindt u alle stijlen, kleuren en opties die we bij KKFH bieden. Onze medewerkers op de vloer adviseren u er graag over en staan klaar voor al uw vragen. Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen? Neem dan contact met ons op!

In onze showroom in Heerenveen ontdekt u alle mogelijkheden: kleuren, structuren, profilering en raambekleding. In combinatie met goed advies maakt u zo een gedegen keuze.

Maak een afspraak

Energie besparen in huis? Met kunststof kozijnen bespaart u aanzienlijk op energie- en onderhoudskosten. Bereken uw voordeel!